Currywurst neboli buřty s kečupem

Uživatelský avatar
JanaM
Původní autor magazínu Abeceda
Původní autor magazínu Abeceda
Příspěvky: 5
Registrován: pon 15. črc 2019 23:44:33

Currywurst neboli buřty s kečupem

pon 22. črc 2019 9:17:08

Nejde o buřty s kečupem, přirozeně. To jídlo tak jenom pro někoho může vypadat a rozhodně se po prvním setkání. Buď řeknete že to je hnus a nebo začnete shánět recept. Jde o currywurst.

Já měla asi to štěstí, že jsem si ten první dala v originál stánku u Konnopků. Fakt to není buřt s kečupem. Recept jsem hledala dlouho a myslím, že ten originál docela vystihuje ten, který jsem našla v německé kuchařce a děláme ho i doma. Tak snad bude šmakovat i vám.

Omáčka je podle původního receptu na 6 porcí. Klidně si jí ale schovejte do druhého dne v lednici, protože je dobrá jak teplá tak i studená a budete mít možnost porovnat co vám chutná víc. Klobásu je dobré použít bavorskou grilovací, ale i třeba paprikovou, česnekovou, prostě podle chuti. A pozor při krájení. Napoprvé se asi trochu popálíte, ale bez toho by to nebylo ono.

Potřebujeme
  • 1/2 l rajčatového pyré
  • 2 cibule
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 3 lžíce balzamikového octa
  • 2 lžíce medu
  • 2 lžíce kari koření
  • 1 lžíce sojové omáčky
  • 1 dcl vody
  •  cayenský pepř (podle chuti, možno vynechat)
  •  olivový olej
  •  klobása na opékání
  •  kari koření na posypání
Postup
  • Cibuli nakrájíme na jemno a osmahneme jí na oleji tak aby zesklovatěla. Přidáme protlak a vodu a chvilku společně podusíme.
  • Vlijeme rajčatové pyré a přidáme ostatní přísady. Za stálého míchání 5 – 10 minut pomalu vaříme.
  • Zatímco vaříme omáčku necháme opéct klobásu.
  • Opečenou klobásu nakrájíme na kousky, zalijeme omáčkou a posypeme kari kořením. Podáváme s bramborovými hranolky.
Tak jsem tu zas s recepty. Snad bude chutnat. :-)

Zpět na „Recepty“