Stránka 1 z 1

Studená jahodová polévka, Letní pohlazení

Napsal: úte 16. črc 2019 18:33:31
od JanaM
Někdy je zvláštní pročítat recepty, které jsou starší než já. Je to takový střípek minulosti a dost lidí dělá chybu, že z ní vidí jen ty střípky. Tak třeba při objevení dnešního receptu jsem řekla příteli, že se za té totality neměli lidi špatně. Zašli třeba do restaurace, dali si osvěžující dobrotu podle dnešního receptu… Prý jsem kráva a podle Rudýho práva taky bylo všechno fajn.

To víte, blondýna.

Ale podle receptů pro veřejné stravování se to přece vařilo a podávalo. Nebo ne a je to jako s tím Rudym právem?

To nechám už na vás. Jsem tu od receptů. Takže dobrou osvěžující chuť. Jistě si to pamětníci pravidelně dávali v restauracích. Nebo ne? :ugeek:

Receptura je počítána pro 10 porcí. Takže dělte a násobte.

Potřebujeme
  • 1200 g zahradních jahod
  • 2,2 l mléka
  • 3 vejce
  • 20 g maizeny (kukuřičný škrob)
  • 100 g cukru
Postup
  • Jahody rozmixujeme s částí mléka.
  • V druhé části mléka rozkvedláme 3 žloutky, cukr a maizenu a zahřejeme k bodu varu. Přidáme k rozmixovaným jahodám.
  • Podle chuti dochutíme cukrem.
  • Polévku expedujeme vychlazenou.
Dobrou chuť!